Vádat emeltek a harcművész oktató ellen, aki egy 14 és 15 éves fiúval folytatott szexuális viszonyt

bűnügy
2023 december 13., 07:26

Vádat emeltek egy harcművészetet oktató és masszázst is nyújtó férfi ellen, aki két, a felügyeletére bízott kiskorúval is a fejlődésüket veszélyeztető viszonyt folytatott, olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirat lényege szerint az 51 éves férfi egy IV. kerületi harcművészeti sportegyesület képviselője és vezető edzője volt, aki emellett külön bérelt helyiségben masszázsszolgáltatást is nyújtott. A férfi 2015-ben edzőként és masszőrként kapcsolatba került egy 14 és egy 15 éves fiúval.

A vádlott a felügyeletére bízott kiskorúak sérülékeny érzelmi állapotát kihasználva a bizalmukba férkőzött, és éveken keresztül szexuális viszonyt folytatott velük. Ráhatására a kiskorúak mással is szexuális kapcsolatba kerültek. Emellett a vádlott alkoholfogyasztásra is rávette a fiúkat és alkalmanként együtt italozott velük. Mindezekkel a férfi veszélyeztette a kiskorú fiúk értelmi, érzelmi, erkölcsi fejlődését.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a férfit 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettével vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetésre ítélését, valamint azt is indítványozza, hogy a bíróság tiltsa el kiskorúakat érintő foglalkozások és egyéb tevékenység végzésétől. Gyermekvédelemről és a sport kapcsolatáról ebben és ebben a cikkben írtunk részletesen.