A fideszes vezetés utólag kifizeti az ellenzéki összefogást szétrobbantó ex-DK-s alpolgármestert Gödön

POLITIKA
2023 december 18., 06:10

Az ellenzék idén májusban veszítette el Gödöt, amikor az időközi választáson a Fidesz által támogatott Kammerer Zoltán kapott többséget. Az előző polgármester, a momentumos Balogh Csaba azért mondott le az év elején, mert úgy látta, „a Fidesz és a velük kollaboráló helyiek” teljesen kiüresítették a hatáskörét.

Balogh másfél évvel korábban került kisebbségbe a képviselő-tetsületben, miután az LMP-s Fülöp Zoltán alpolgármester, a DK-s Lőrincz László alpolgármester egy másik DK-s és egy jobbikos képviselővel együtt kiugrottak az összefogásból, majd bazmegelésig menő vitákban a Fidesszel együtt nyirbálták meg a momentumos polgármester jogköreit.

link Forrás

Balogh ezután saját hatáskörben leváltotta a Fidesszel összefogó alpolgármestereit. A Momentum helyi képviselője, Vajda Viktória nemrég arról írt, hogy az önkormányzat csütörtöki ülésén a megszavazta, visszamenőleg, az eltávolításától számítva kamatokkal együtt kifizeti Lőrincz Lászlónak az alpolgármesteri fizetését. A képviselő szerint ezzel „pusztító munkáját hálálja most meg a Fidesz ezzel a 8,5 millió forinttal”.