Vége a titkolózásnak, Bencsik András végre ki merte mondani: „Büszke vagyok Orbán Viktorra”

ünnep
2023 december 18., 12:43

Sokan még mindig találgatják, mi állhatott Orbán Viktor brüsszeli kivonulása mögött, így hát Bayer Zsolt és a Sajtóklub nagyágyúi is belevetették magukat a témába, és talán nem is kell külön hangsúlyozni, mennyire elégedettek voltak a miniszterelnök teljesítményével.

A Demokrata főszerkesztője, Bencsik András őrült döntésnek tartja, hogy az EU megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat az ukránokkal, és szerinte Orbán Viktor ezzel a kivonulással időt és életet nyert, mert a „Magyarországra nehezedő tényleg brutális nyomás enyhülni fog, talán tényleg megérkezik az a 10 milliárd euró, aminek köszönhetően a pedagógusok bérét végre tisztességesen rendezni lehet”. Annak is örül, hogy Orbán megvétózta az Ukrajnának szánt uniós támogatást.

Bencsik úgy érezte, ebben a történelmi pillanatban eljött a vallomások ideje:

„Ha megengeditek: én büszke vagyok Orbán Viktorra, hogy volt lelki ereje ezt az egészen elképesztő küzdelmet méltósággal végigvinni. És nagyon örülök annak, hogy Magyarország lábon marad.”

link Forrás

Levezette, hogy vétó esetén az EU és az USA nekirontott volna Magyarországnak, ahogy például Lengyelországot is „megették, mint egy kis szendvicset”.

A műsor egy későbbi pontján a nézők azt is megtudhatták, Gajdics Ottó mikor tudta meg, hogy nem a Jézuska hozza a karácsonyfát, és az azóta eltelt időkben mennyire sikerült túllendülnie ezen a sokkon:

link Forrás