A prágai lövöldöző házában talált fegyverrel öltek meg egy apát és a csecsemőjét a Klánovicei-erdőben

bűnügy
2023 december 22., 17:44

A ballisztikai vizsgálat bebizonyította, hogy a Prágától keletre fekvő Klánovicei-erdőben egy hete meggyilkolt két embert ugyanazzal a fegyverrel lőtték le, amit abban a hostouňi házban találtak, ahol a prágai belvárosban álló Károly Egyetem bölcsészkarán lövöldöző férfi lakott – közölte a cseh rendőrség.

A rendőrség korábban is feltételezte, hogy kapcsolat van a két eset között, de amíg ez be nem bizonyosodott, rendkívüli óvintézkedéseket vezettek be a Klánovicei-erdőben. Médiajelentések szerint a klánovicei áldozatok egy 32 éves férfi és a 2 hónapos kislánya.

14 ember – köztük a lövöldöző – halt meg a csütörtöki tragédiában, egy áldozat pedig a kórházba szállítás után halt bele a sérüléseibe.

Mécsesek a Károly Egyetem előtt a lövöldözés másnapján.
photo_camera Mécsesek a Károly Egyetem előtt a lövöldözés másnapján. Fotó: Radek Mica/AFP

A rendőrség két napon át kutatott a Klánovicei-erdőben a kettős gyilkosság ügyében. Több régióból több száz (közöttük kutyás és lovas) rendőr vett részt a keresésben, de nem bukkantak ott rejtőzködő emberre, aki veszélyes lenne.

Ales Strach, a prágai rendőrség életvédelmi osztályának nyomozója reggel közölte, hogy a bölcsészkari lövöldözés feltételezett elkövetője egyben a klánovicei gyilkosság egyik gyanúsítottja is.

A lövöldözés után gyásznapot hirdettek Csehországban. (MTI)