Teleszarta a szállodai fürdőkádat a kínai sakk bajnoka

sport
2023 december 26., 18:28

Ha finoman akarunk fogalmazni, akkor helytelen viselkedés miatt egy évre eltiltották a 48 éves Jen Csenglongot, a kínai sakk bajnokát, és még a címétől is megfosztották.

Jen Csenglong a múlt héten Hainan szigetén megnyerte a kínai sakk királya címet. Úgy ünnepelt, mint bárki más: inni kezdett a barátaival. A folytatás már bizarrabbra sikerült, nem függetlenül az elfogyasztott ital mennyiségétől: felment szobájába és a fürdőkádba szart.

Az ilyesmire különösen érzékeny szövetség szerint ezzel megrongálta a szállodai tulajdont, megsértette a közrendet és az erkölcsöt.

Hogy mekkora pénzdíjtól esett el, azt nem tudni, de a BBC szerint ennek nagysága több tízezer jüan is lehet. (10 ezer jüan közel félmillió forint.)

De van itt még valami.

Ilyen a kínai sakk
photo_camera Ilyen a kínai sakk Fotó: HAN CHUANHAO/Xinhua via AFP

Jen Csenglongot azzal is megvádolták, hogy rezegtetett análgyöngyökkel csalt. Egy ilyen botrány egyszer már megrezegtette, illetve remegtette a perzsa eredetű, tehát itthon is ismert sakk világát. 2022-ben a norvég Hans Moke Niemannt vádolták meg azzal, hogy segítője morzejeleket küldhetett a szexuális segédeszközre.

Jen Csenglong esetében is lehetetlen bizonyítani a csalást.