Árvíz: Már nem jár a 2-es villamos a Széchenyi István tér és a Boráros között

közlekedés
2023 december 27., 07:37

A Duna magas vízállása miatt nem közlekedik a 2-es villamos a Széchenyi István tér és a Boráros tér között, ahogy a 2B és a 23-as villamos sem jár a Jászai Mari tér és a Boráros tér között – közölte Facebookon a BKK info. És bár értelemszerű, azért egy külön posztban szóltak, hogy a 2-es vonalán így a fényvillamos sem közlekedik. A 2-es villamos helyett a 4-6-os villamost, a 15-ös buszt és a metrókat javasolják.

Se autóval, se gyalog - a lezárt Sztehlo Gábor rakpart az I. kerületi Szilágyi Dezső tér előttről fotózva
photo_camera Se autóval, se gyalog - a lezárt Sztehlo Gábor rakpart az I. kerületi Szilágyi Dezső tér előttről fotózva Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Egyébként a 15-ös busz is terelve közlekedik, nem érinti a Dorottya utca (Vörösmarty tér) megállót forgalmi ok miatt, a buszra az Apáczai Csere János utcában lehet felszállni.

A Duna és más folyók áradása miatt az utinform.hu szerint több utat is lezártak az országban:

  • Pest megyében a 12125-ös jelű, Ipolydamásd országhatárhoz vezető utat teljes hosszában,
  • Komárom-Esztergom megyében a 11326-os jelű, Esztergom-Országhatár összekötő út rakparti, az 1-es km és a 2-es km közötti szakaszát.
  • Vas megyében, a Répce folyó áradása miatt a 8631-es jelű, Vasegerszeg-Nagygeresd összekötő utat, Nagygeresd és a 86-os főút között,
  • Nógrád megyében, 2209-es jelű, a határhídhoz vezető utat, Őrhalomnál az Ipoly áradása miatt.

Közel 1200 kilométeren van árvízvédelmi készültség Magyarországon, a Duna Budapestnél csütörtökön tetőzik, a BRFK közleménye szerint gyalogosan is veszélyes a rakparton tartózkodni. A budai és a pesti alsó rakpartot már korábban lezárták az autók elől.