Előkerült a prágai tömeggyilkos levele, amiben bevallotta, hogy ő gyilkolt a klánovicei erdőben

külföld
2023 december 27., 20:46

A prágai rendőrség egy olyan levelet talált a prágai egyetemi mészárlás elkövetőjének otthonában, amelyben feltárja, hogy ő követte el a korábbi kettős gyilkosságot is a klánovicei erdőben. A rendőrség a Prágától nyugatra fekvő Hostounban találta meg a levelet, amelyben az elkövető beszámol a december 15-én elkövetett kettős gyilkosságról – írta a Deník N cseh hírportál szerdán rendőrségi információkra hivatkozva.

A rendőrség nem hozta nyilvánosságra a levél tartalmát, mivel az ügyben még tart a nyomozás. A klánovicei gyilkosság áldozata egy 32 éves férfi és két hónapos kislánya volt. A rendőrség már a múlt héten közölte, hogy összefüggést találtak az egyetemi tömeggyilkosság és az erdőben elkövetett kettős gyilkosság között.

photo_camera Mécsesek a Károly Egyetemnél Prágában, 2023. december 24-én Fotó: MICHAL CIZEK/AFP

A rendőrök egy levelet és a klánovicei gyilkosság során használt lőfegyver típusával megegyező fegyvert találtak a prágai támadás napján a Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán. Petr Matejcek, a prágai rendőrkapitányság vezetője már múlt heti sajtótájékoztatóján bejelentette: minden jel arra utal, hogy a két gyilkosságsorozatot ugyanaz a személy követte el.

Ales Strach, a prágai rendőrség életvédelmi osztályának nyomozója korábban azt mondta, hogy az elkövetőnek nem volt konkrét indítéka tette elkövetésére, majd közölte: a bölcsészkari lövöldözés feltételezett elkövetője egyben a klánovicei gyilkosság egyik gyanúsítottja is. A rendőrségnek még pár napra lett volna szüksége ahhoz, hogy megakadályozza az újabb tragédiát – közölte. (MTI)