Hirtelen távozik a Sándor-palota hivatalvezetője

POLITIKA
2023 december 29., 09:24

Olvasónk hívta fel rá a figyelmet, hogy január elsejével távozik a Sándor-palota hivatalvezetői posztjáról Ekler Gergely, aki már Novák Katalin minisztersége alatt a stratégiai államtitkára volt, korábban, 2018-tól pedig a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kabinetfőnöke.

A csütörtök éjjel megjelent Magyar Közlöny szerint Eklert „más fontos feladat ellátására tekintettel, közös megegyezéssel” menesztik a köztársasági elnöki hivatal éléről.

link Forrás

Székébe az egykori Innovációs és Technológiai Minisztérium volt parlamenti és stratégiai államtitkára és egyben miniszterhelyettese, a Nyíregyházi Egyetem kuratóriumában is üldögélő Schanda Tamás kerül.

Az Európai Bizottság hónapok óta hangosan kifogásolja - és az uniós szabályokkal összeférhetetlennek tartja -, hogy miniszterek, kormánypárti politikusok és Fideszhez köthető üzletemberek ülnek a modellváltó egyetemeket irányító kuratóriumokban - ezért is zárták ki az alapítványi fenntartásba adott intézményeket a nemzetközi kutatási programokból és az Erasmus+ programból is.

Címlapon: Schanda Tamás még az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkáraként, 2020. március 10. Fotó: Bruzák Noémi/ MTI.

Kiemelt videóink