Semjén Zsolt vadásztársasága is kapott pénzt a Falusi Civil Alapból

ÉLET
2023 december 31., 08:21

7 millió forintot kapott a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjából Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vadásztársasága, a Gánti Vértes Vadásztársaság. Ez a civil szervezeteknek kiosztható legmagasabb összeg - írta meg a Népszava.

A 3 milliárd forintos alap pénzeire 5000 fő alatti települések civil szervezeti pályázhattak. A nyertesek többsége önkéntes tűzoltó egyesület és helyi polgárőr szervezet volt, de több vadásztársaság is sikeresen pályázott.

Köztük volt a Gánti Vértes Vadásztársaság is, aminek Semjén az elnöke. A szervezet az ingatlanberuházásra és gépjárműbeszerzésre elnyerhető maximális, 7 milliós összeget kapta meg.

A miniszterelnöki sajtóiroda azt írta a Népszavának, hogy Semjénék régi gépjárművüket cserélik majd le a pénzből. Fontosnak tartották viszont kiemelni, hogy tavaly is pályáztak, de akkor forráshiány miatt sajnos nem nyertek.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Semjén köztudottan nagy rajongója a vadonban élő állatok lemészárlásának. Legemlékezetesebb akciója során helikopterről lövöldözött rénszarvasokra Svédországban. A 19. század pionírjaihoz hasonlóan Afrikában is megfordult, de a kanadai vadászatra sem mondott nemet.

A Falusi Civil Alapból egyébként más, kormányközeli szervezetek is nyertek pénzeket. Összesen 280 millió forintot, vagyis a teljes keret 9,4 százalékát vitték el.