Mit jelent, hogy Trump, Clinton és András herceg is szerepel az Epstein-dokumentumokban?

külföld
január 05., 17:09

Közel hatvan, Jeffrey Epstein ügyéhez köthető bírósági dokumentumot hoztak nyilvánosságra szerdán. Ezek az Epstein barátnője, Ghislaine Maxwell elleni 2017-es perében keletkeztek, amit az egyik áldozat, Virginia Giuffre indított.

A dokumentumok az ügy szempontjából kulcsfontosságú személyek, köztük Epstein és Maxwell egykori alkalmazottai és áldozatai vallomásaiból származnak. Giuffre egyike annak a több tucat nőnek, akik beperelték Epsteint azzal a váddal, hogy a férfi bántalmazta őket a Floridában, New Yorkban, az amerikai Virgin-szigeteken és Új-Mexikóban lévő otthonaiban.

Audrey Strauss (csak a keze látszik) New York ügyvivő főállamügyésze 2020. július 2-án, a Ghislaine Maxwell elleni vádemelést bejelentő sajtótájékoztatóján mutat rá a felvételen éppen Maxwellt ölelgető Epsteinre.
photo_camera Audrey Strauss (csak a keze látszik) New York ügyvivő főállamügyésze 2020. július 2-án, a Ghislaine Maxwell elleni vádemelést bejelentő sajtótájékoztatóján mutat rá a felvételen éppen Maxwellt ölelgető Epsteinre. Fotó: JOHANNES EISELE/AFP

Az AP hírügynökség azt írja, a tanúvallomások különösen az Epstein és Maxwell köréhez tartozó személyek szexuális visszaéléseivel kapcsolatos vádakat tartalmaznak, valamint beszámolókat arról, hogy Maxwell hogyan toborzott fiatal nőket, és részleteket a szexuális zaklatásokról.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.