Fülöp-szigeteki nő vagy, és Magyarországon dolgoznál? Először is legyél 160 centi!

gazdaság
január 09., 12:46

Fülöp-szigeteki toborzóirodák egyre gyakrabban keresnek munkásokat Magyarországra. Ilyen a Peridot International Resources privát munkaerő-közvetítő ügynökség is többek között, ami a 2001-es indulása óta toborzott már filippínó szakembereket Amerikába, Kanadába és Hongkongba is – írja a VG.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend viszont Magyarország is az ottani munkavállalók körében, Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár korábban arról beszélt, hogy jelenleg több mint 10 ezren dolgoznak nálunk filippínó munkavállalók, ami azt is jelenti, hogy 2022-höz képest a számuk tavaly megháromszorozódott.

Ez pedig a Peridot International Resources munkaerő-közvetítő ügynökséghez hasonló toborzóirodáknak is köszönhető. A cég közösségi oldalán az utóbbi időben egyre több a magyarországi álláshirdetés. A legutolsó, január 7-i bejegyzésében is szintén ide kerestek valamiért kizárólag női munkásokat akik

  • rendelkeznek érettségivel;
  • minimum 160 centi magasak;
  • rendelkeznek szakmai tapasztalattal, különösen az autóipar területén;
  • rendelkeznek jó kommunikációs képességgel.

A cég a korábbi bejegyzéseiben keresett már az Adventor Hotelbe pultost, karbantartót, a WHC Személyzeti Szolgáltató Kft. részére péket, de konyhai kisegítőt és takarítót is.