Kim Dzsongun: Ha lehetőség adódik rá, habozás nélkül megsemmisítjük Dél-Koreát

külföld
január 10., 08:23

Kim Dzsongun észak-koreai vezető Dél-Koreát nevezte meg az északi rezsim legfőbb ellenségének, és az állami médiának azt mondta: nem áll szándékában a Korea-közi háború elkerülése.

„Ha Dél-Korea megpróbálja bevetni a fegyveres erőket a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság ellen vagy fenyegeti a szuverenitását és biztonságát, és lehetőség adódik rá, habozás nélkül megsemmisítjük Dél-Koreát úgy, hogy minden kézzelfogható eszközt és erőt mozgósítunk” – idézi a KCNA észak-koreai állami hírügynökséget az MTI.

Arról is beszélt, hogy a „dél-koreai klán a legfőbb ellenségünk”, ezért Észak-Koreának „prioritásként kell kezelnie az önvédelmi képességek és az atomháborús elrettentő katonai erők megerősítését”. Kim ugyanakkor azt ígéri: ő nem fog egyoldalúan háborút indítani, de nincs szándékában elkerülni azt.

Az észak-koreai rezsim vezére hétfőn és kedden hadianyag-gyárakban tett látogatást. Kim Dzsongun elégedettségét fejezte ki, amiért az üzemek új típusú fegyvereket és felszereléseket fejlesztettek, és elrendelte, hogy szigorúbban fokozzák az ország háborús felkészültségét – közölte a KCNA.

photo_camera Hadianyaggyár.-látogatáson a bölcs (és vidám) vezér
Fotó: STR/AFP
photo_camera Elégedett
Fotó: STR/AFP

Kim korábban, az év végi párttalálkozón arról beszélt, hogy a Korea-közi kapcsolat két egymással ellenséges nemzet kapcsolata, és nincs értelme a megbékélésnek és az esetleges egyesülésnek Dél-Koreával. December 31-én arról is beszélt, hogy a Koreai-félszigeten bármikor kitörhet a háború, és atomfegyverek bevetését is kilátásba helyezte.