A Momentum úgy tudja, hogy még az újonnan bevezetett honvédelem tantárgyához sem talál elég tanárt az állam

oktatás
január 12., 16:14

A párt leköszönő elnöke, Gelencsér Ferenc írt arról oldalán, hogy a hozzájuk eljutott információk alapján jelenleg is nagy erőkkel toborozzák a 2024-25-ös tanévre a honvédelem tantárgy oktatóit.

link Forrás

Mint Gelencsér írja, az eredeti tervek szerint az idei tanévben már 120 iskolában vette volna kezdetét a tantárgy tanítása, azonban „2023 őszére világossá vált, hogy mindössze alig hat intézményben kezdődik meg a próbaoktatás. A hat középiskolában összesen kilenc oktató tanítja a tárgyat”. Megosztott egy levelet is oldalán, ahol az elvárások között a „katonás megjelenés” is szerepel.

Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség fõparancsnoka egy Lynx páncélozott gyalogsági harcjármûben a NATO-erõk részvételével megrendezett Adaptive Hussars 23 többnemzeti országos gyakorlat megnyitóján a hódmezõvásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanyában 2023. november 7-én
photo_camera Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség fõparancsnoka egy Lynx páncélozott gyalogsági harcjármûben a NATO-erõk részvételével megrendezett Adaptive Hussars 23 többnemzeti országos gyakorlat megnyitóján a hódmezõvásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanyában 2023. november 7-én Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A politikus úgy tudja, hogy a számok feltornázáshoz akár önkéntes tartalékos katonai jogviszonyban álló tisztek és altisztek jelentkezését is elfogadnák, ha legalább 3 éves szolgálati viszonnyal, valamint érettségivel és katonai szakképzettséggel bírnak.

„Mi ez, ha nem a teljes koncepciótlanság és fejetlenség? Teljesen szétverték az oktatást, de még a saját maguk által bevezetni kívánt tárgyakra sem találnak oktatókat. Totális kormányzó képtelenség, az előre gondolkodás teljes hiánya, sodródás a mindenkori árral.” – írja erről Gelencsér, aki hozzáteszi, hogy közben a hírek arról szóltak, hogy mindössze 2231 pályakezdő pedagógus kezdte meg a munkát a 2023/2024-es tanévben, pedig 2018 szeptemberében összesen 9728-en indultak el a pedagógus-képzéseken.