A Mackó, az Utódlás és a Beef tarolt az Emmy-díjátadón

KULTÚRA
január 16., 05:44

Nem történt nagy meglepetés a hétfő esti 75. Emmy-díjátadón, három sorozat dominált a saját kategóriájában: Az Utódlás (Sucession) és A mackó (The Bear) hat-hat, a Beef öt díjat vihetett haza.

Kieran Culkin és Sarah Snook
photo_camera Kieran Culkin és Sarah Snook Fotó: FRAZER HARRISON/Getty Images via AFP

A díjátadót eredetileg szeptember 18-án tartották volna, de a forgatókönyvírók és színészek sztrájkja miatt januárra halasztották. A sztrájkban résztvevők ugyanis nem dolgozhattak és nem folytathattak reklámtevékenységet, beleértve a díjátadókon való részvételt.

Az Utódlás stábtagjai
photo_camera Az Utódlás stábtagjai Fotó: ROBYN BECK/AFP

Az Utódlás - tavasszal itt írtunk róla – lett a legjobb drámai sorozat, Kieran Culkin és Sarah Snook a főszereplők, míg Matthew Macfadyen a mellékszereplők díját nyerték meg. Jesse Armstrong író, Mark Mylod rendező egy-egy díjat kapott a „Connor esküvője” című epizódért.

Jeremy Allen White és Ayo Edebiri
photo_camera Jeremy Allen White és Ayo Edebiri Fotó: FRAZER HARRISON/Getty Images via AFP
Matty Matheson és Ebon Moss-Bachrach
photo_camera Matty Matheson és Ebon Moss-Bachrach Fotó: KEVIN WINTER/Getty Images via AFP

A mackó - róla itt írtunk - az első évadáért a legjobb vígjáték díjat kapta, a stábból Jeremy Allen White (főszereplő vígjátékban), Ayo Edebiri (főszereplő vígjátékban) és Ebon Moss-Bachrach (mellékszereplő vígjátékban) mellett a készítő Christopher Storer is hazavihetett egy szobrot az írásért és a rendezésért is.

Lee Sung Jin és a Beef stábja
photo_camera Lee Sung Jin és a Beef stábja Fotó: KEVIN WINTER/Getty Images via AFP

A legjobb limitált sorozatért járó díjat a Beef kapta - cikkünk róla itt olvasható -. A sorozat sztárjai, Steven Yeun és Ali Wong nyertek díjat, Lee Sung Jin pedig az írásért és a rendezésért kapott elismerést. (Variety)