A BKK vezérigazgatója elismerte, hogy hibáztak járatritkítások ügyében

Budapest
január 19., 17:06

Hibázott a BKK a járatritkítások ügyében, ismerte el a cég vezérigazgatója.

„Erről sajnos sokkal látványosabban, hangsúlyosabban és hamarabb kellett volna kommunikálnunk, én ezért elnézést kérek,”

mondta Walter Katalin az ATV Híradójának. Hozzátette: az intézkedést ettől függetlenül fenntartják. „Önmagában az az intézkedés amit meghoztunk, az adatalapon, mindent elemezve történt és természetesen az volt kezdetektől fogva az elképzelésünk, hogy ezt folyamatosan fogjuk monitorozni és amennyiben szükség van beavatkozásra, akkor azt meg fogjuk tenni” - mondta. A BKK csütörtökön, egy nappal az intézkedés hatályba lépése előtt adott ki közleményt arról, hogy az átalakult utazási szokások” miatt, a „megváltozott utasforgalomhoz” igazítja egyes járatai menetrendjét.

A tájékoztatásból csak az nem derült ki, hogy a menetrend-módosítás bizonyos járatok ritkítását jelenti hétfőnként és péntekenként egyes napszakokban.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Január 19-től napi 5 órában járnak ritkábban hétfőnként és péntekenként egyes fővárosi járatok,

a ritkítások péntekenként több mint negyven busz-, hat troli- és négy villamosjáratot, hétfőnként tizenhat busz- és négy trolijáratot, valamint egy villamosvonalat érintenek.

Mindkét csúcsidőszakra vonatkozik a változás, válaszolta kérdésünkre a BKK, a reggeli csúcs körülbelül a 7 és 9 óra közötti, míg a délutáni a 15 és 18 óra közötti időintervallumot érinti.