Még soha senki nem dobott 9 nyilast olyan fiatalon, mint Littler Bahreinben, megdőlt Michael van Gerwen rekordja

sport
január 20., 10:18

Bebizonyítottam, hogy képes vagyok nyerni – nyilatkozta a PDC szervezet honlapján olvasható összefoglaló szerint Luke Littler pénteken. Az angol csodagyerek, aki vasárnap ünnepli a 17. születésnapját – mint arról már beszámoltunk –, meggyőző játékkal nyerte élete első World Series-tornáját Bahreinben. Tette ezt alig néhány héttel azután, hogy a karácsonyi-szilveszteri időszakban lebonyolított világbajnokságon a döntőig menetelt, ahol kikapott Luke Humphriestól.

A bahreini eseményen nemcsak arra kapta fel a fejét a világ darts iránt érdeklődő része, hogy Littler nyerni tudott, hanem arra is, hogy a szintén angol Nathan Aspinall elleni negyeddöntőben kezdésként tökéletes, 9 nyilas leget dobott.

Ez új rekord, ilyen fiatalon még soha senki nem csinálta meg a 9 nyilast tévés meccsen, de nem annyira gigantikus a csúcs, amennyire elsőre gondolnánk. A sportág előző csodagyereke, a bahreini fináléban Littler által 8-5-re legyőzött holland zseni, Michael van Gerwen 2007-ben 17 évesen és 298 naposan dobta meg első tökéletes legjét profiként. Az immár 34 éves holland később háromszor nyert világbajnokságot, az utolsót több mint öt éve, 2019-ben.

photo_camera Fotó: PDC Twitter

„Nagyon örülök, hogy meg tudtam csinálni ezt a nagyon jó Michael van Gerwen ellen. Michael még mindig az egyik, ha nem a legjobb játékos, és boldog vagyok, hogy legyőztem őt a World Series-debütálásom alkalmából” – mondta Littler.

Az angol egyúttal a legfiatalabb dartsos, aki tévés PDC-tornát tudott nyerni, a 9 nyilasa pedig a második a World Series-versenyek történetében, az elsőt a legendás Phil Taylor dobta 2015-ben.

link Forrás