Nem elég, hogy kezdésként dobott egy 9 nyilast, végül simán meg is nyerte a Bahrain Masters dartstornát Luke Littler

sport
január 19., 21:59

Vasárnap ünnepli 17. születésnapját a darts új sztárja, amely alkalomból máris nyert egy tornát. Luke Littler a karácsonyi-szilveszteri világbajnokságon robbant be a profik mezőnyébe, a PDC szervezet világbajnokságán a döntőig menetelt, ott azonban jobbnak bizonyult nála az érthető módon sokkal rutinosabb Luke Humphries.

photo_camera Luke Littler Fotó: Tolga Akmen/MTI/MTVA

A második hely is elég volt ahhoz, hogy felkeltse a sportág rajongóinak érdeklődését, meg ahhoz is, hogy meghívják a Premier League nyolcfős mezőnyébe, valamint a dartsot világszerte népszerűsíteni igyekvő Masters-tornákra. Ezek közül az elsőt, egyben az új szezon nyitányát csütörtökön és pénteken rendezték Bahreinben.

A csütörtöki nyitó fordulóban minden sztár továbbjutott ázsiai/arab ellenfele rovására, így a legjobb nyolc megegyezett a BL mezőnyével. A második nap aztán mindenestül Luke Littlerről szólt, és csak egészen kicsit a regnáló világbajnok Luke Humphriesról. Utóbbi az első fordulóban még hibátlan kiszállózást produkált – hatból hat nyilat bedobott –, ám a negyeddöntőben kikapott a walesi Gerwyn Price-tól.

Littler ehhez képest a Nathan Aspinall elleni negyeddöntőjét egy 9 nyilas leggel kezdte, hogy ez mit jelent, arról legyen elég annyi, hogy a több mint három hétig tartó vb-n egy ilyen tökéletes menet sem volt. Ez a Littler-féle most így nézett ki:

link Forrás

Ami a folytatást illeti, a tinédzser végül 6-3-ra verte Aspinallt, utána az elődöntőben 7-3-ra intézte el az említett Price-t, majd a fináléban 8-5-re a háromszoros világbajnok holland Michael van Gerwent. Csodagyerekből szupersztár született, ez immár hivatalos. Ahogy mondani szokás: mi jöhet még?