Még soha senki nem tudott ilyen magas átlagot hozni élete első darts-vb-meccsén, mint ez a 16 éves angol csodagyerek

sport
2023 december 21., 06:07

Hetedik napja tart a PDC darts-világbajnokság – a karácsony környéki hetek legszórakoztatóbb sporteseménye – a maga hagyományos helyszínén, a londoni Alexandra Palace-ban, és egészen szerdáig békés mederben zajlottak az események. Továbbjutottak az esélyesek – a 13. kiemelt James Wade kivételével –, kiemelkedő produkciók és nagy lendülettel berobbanó új nevek nem tűntek fel.

Mígnem a hatodik napon megtörtént az első csoda. Az esti session harmadik meccsén lépett színre az angol Luke Littler, aki minimum harmincnak látszik, de még csak januárban tölti be a tizenhetet, ennek ellenére nyert már egy csomó, a WDF szervezet által rendezett tornát, sőt behúzta a PDC ifjúsági világbajnoki címét is.

A holland Christian Kist elleni párharca előtt ott azért még nem tartottunk, hogy végső győzelemre is esélyesként tartsák őt számon a rajongók, ám a helyzet fél óra alatt megváltozott. Littler három szettben (3-0, 3-1, 3-1) lemosta a színpadról Kistet, olyan átlaggal, amire karrierje vb-nyitó meccsén még soha senki nem volt képes.

link Forrás

Az eddigi rekordot a szintén angol Rob Cross tartotta, aki a 2018-as vb-n 104,12-vel nyitott – majd megnyerte a tornát, az elődöntőben a szuperklasszis hollandot, Michael van Gerwent, majd a döntőben minden idők legnagyobb játékosát, Phil Taylort intézve el.

Luke Littler csütörtökön a 2. fordulós találkozóját is letudja, ellenfele Andrew Gilding lesz.

Robbant még egy bomba szerdán, a nap zárómeccsén a kétszeres világbajnok Peter Wright 83,87-es átlaggal simán kikapott 3-0-ra a vele szemben kb. sansztalannak tartott walesi Jim Williamstől.

link Forrás

A világbajnokság nyitó szakasza, azaz első két fordulója december 23-án zárul, karácsonyra kialakul a legjobb 32 mezőnye. A döntő szokás szerint január 3-án lesz, a meccseket a Sport Tv-n érdemes nézni, az eredményeket itt érdemes követni, az oldal pontos és nemhogy napra, egyenesen percre kész.