Karácsony Gergely szerint addig nem szabadna beruházót választani, ameddig nem döntöttük el, mi épüljön Rákosrendezőnél

közlekedés
január 21., 20:23

Karácsony Gergely nem ért egyet azzal, hogy a rákosrendezői projektnél előbb döntenek a beruházó személyéről, mint arról, hogy mi épüljön pontosan.

A főpolgármester az RTL Híradónak azt mondta, szerinte ezt fordítva kellene csinálni. Ki kellene találni, hogy milyen városrészt szeretnénk, és utána ahhoz keresni befektetőt egy nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázaton.

Karácsony szerint semmiképen sem szabad egy zsúfolt, felhőkarcolókkal teli városrészt kialakítani. Sokkal inkább városképbe illő, közepesen magas épületeket kellene építeni. Irodákkal, megfizethető árú lakásokkal, középületekkel és pihenést szolgáló zöld területekkel kellene megtölteni az új városnegyedet.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A főpolgármester január 12-én arról beszélt, érdemi tárgyalásokat szeretne Rákosrendezővel kapcsolatban. A kormány honlapjára felkerült megállapodás tervezetről pedig azt mondta, hogy több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Nem derül ugyanis ki belőle, hogy mit is építene pontosan a beruházó.

A január 18-ai kormányinfón a 444 megkérdezte Gulyás Gergelytől, hogy milyen típusú épületeket épít majd a befektető. A miniszter erre azt válaszolta, hogy a tárgyalások még folynak, ezért nincsenek konkrétumok a kérdésben. Amint lesznek, bekerülnek a nemzetközi szerződésbe.

Kiemelt videóink