Az ukrán elnöki hivatal vezetője szerint „annyi órát áldoznak rá, amennyi szükséges”, hogy tető alá hozzák a Zelenszkij-Orbán találkozót

diplomácia
január 22., 12:33

„Határozottan haladunk egy Zelenszkij és Orbán közötti találkozó felé. Ez lesz a központi feladat Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter és Szijjártó Péter január 29-én Ungváron tartandó találkozóján” – mondta Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője az Interfax ukrán hírügynökségnek.

Két hete derült ki, hogy január 29-én Ungváron találkozik az ukrán és a magyar külügyminiszter, valamint az elnöki hivatalvezető, hogy tető alá hozzanak egy találkozót a magyar miniszterelnök és az ukrán elnök között. Erről a csúcstalálkozóról még csak találgatások sincsenek, minden Ungváron derül majd ki.

Andrij Jermak 2023. augusztus 24-én Kijevben.
photo_camera Andrij Jermak 2023. augusztus 24-én Kijevben. Fotó: Jevhen Kotenko/NurPhoto via AFP

„Megállapodtunk abban, hogy annyi órát áldozunk rá, amennyi szükséges, hogy minden kérdést megvitassunk, és megegyezzünk abban, hogy mikor, hol és milyen lehetséges megállapodásokkal kerülhet sor egy találkozóra Ukrajna elnöke és Magyarország miniszterelnöke között" - mondta erről Jermak a hírügynökségnek – „Kuleba és én a kérdések teljes skáláját át akarjuk tekinteni. Sok mindenről van szó. Magyarország a szomszédunk. Magyarország az Európai Unió és a NATO tagja. Ezért beszélnünk kell, és konstruktív párbeszédet kell kialakítanunk".

Kiemelt videóink