Lelőtte öt társát egy iráni katona

külföld
január 22., 06:00

Egy iráni katona megölte öt társát Kerman városában – jelentette az iráni állami televízió. Ez ugyanaz a város, ahol január elején 94 ember halt meg az Iszlám Állam (ISIS) bombatámadásában, amikor az amerikai dróntámadásban 2020-ban megölt Kászem Szulejmáni sírjához több száz ember zarándokolt el a Forradalmi Gárda tábornokára emlékezve.

Az állami televízió szerint a mostani lövöldözés akkor történt, amikor a katona megérkezett a laktanyájába, és tüzet nyitott az ott pihenő katonákra. Azt mondják, az indíték még nem világos, és a gyanúsított, akit még csak nem is azonosítottak, szökésben van.

Kermani katonák gyászolnak a január 3-i ISIS támadás áldozatainak koporsójánál.
photo_camera Kermani katonák gyászolnak a január 3-i ISIS támadás áldozatainak koporsójánál. Fotó: AMIR MORADI/Middle East Images via AFP

Nem ez az első eset, hogy Iránból hasonló lövöldözésekről számolnak be katonai bázisokon. 2022-ben egy katona megölt egy másik katonát és három rendőrt egy út menti rendőrőrsön az ország déli részén. A perzsa országban 19 éves kortól a férfiak számára kötelező a legfeljebb 24 hónapos katonai szolgálat.

(Associated Press)