A minisztérium összes cégénél elrendelte a szponzori szerződések felmondását Lázár

sport
január 23., 13:49

„Lázár János építési és közlekedési miniszter minden, az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését” - kommentálta a 444 megkeresésére a tárca, hogy miért szüntette meg váratlanul a Mahart Passnave a Fradi női kézi csapatának a támogatását.

„A közösségi közlekedést biztosító cégek forráshiányos helyzetében az ilyen típusú támogatások folyósítása nem időszerű, a miniszteri döntés értelmében felszabaduló forrásokat az érintett cégeknek szolgáltatásaik minőségének javítására és munkavállalóik bérnövelésére kell fordítaniuk.”

- írták. A séta- és kirándulóhajózást szervező Mahart Passnave egy nyereségesen működő vállalat, a tavalyi évet 1,6 milliárd forintos eredménnyel zárták.

photo_camera Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Indulatos Facebook-posztban számolt be arról Kubatov Gábor, hogy az állami tulajdonú Mahart Passnave Kft. váratlanul bejelentette: nem szponzorálja tovább a Fradi női kézicsapatát. A csapat eredménytelenségével indokolták a lépést, ami a Ferencváros vezetője szerint „vérlázító, az eljárás és a stílus pedig végtelenül primitív.” Kubatov szerint a Lázár minisztériumához tartózó cég „döntéshozói tájékozatlanok, és döntésükkel - vagyis hogy nem szponzorálnak tovább - ellehetetlenítik a női kézilabdacsapat működését.”