Talált néhány nem is annyira apró hiányosságot az Állami Számvevőszék Szöllősi György szervezetének ellenőrzésekor

sport
január 23., 12:26

A Magyar Sportújságírók Szövetsége az államháztartási forrásból kapott támogatást nem a jogszabályi előírások szerint tartotta nyilván.Ez a sommás összegzése a Állami Számvevőszéknek (ÁSZ), amely publikálta az Egyesületek és alapítványok államháztartásból kapott támogatásai könyvviteli nyilvántartásának ellenőrzése címet viselő jelentését.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke az a Szöllősi György, aki egyrészt körberepüli a világot az adófizetők pénzén mint a magyar futball és a Puskás-ügyek rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, valamint az amerikaiak által el nem ismert focidiplomata, emellett pedig az államosított Nemzeti Sport főszerkesztője.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége százmilliós támogatást kap az államtól.Ehhez képest - ahogy azt a KMonitor kiemelte - a vizsgált szervezetek közül náluk találta a legtöbb problémát az Állami Számvevőszék.

  • A szervezet az államháztartási forrásból kapott támogatást nem a jogszabályi előírások szerint tartotta nyilván, olyan összegeket is elszámolt, amik belső nyilvántartásukban nem tartoztak a támogatási programhoz;
  • A 2021. és a 2022. évi egyszerűsített éves beszámolói részeként kiegészítő mellékletet nem készített, a 2022. évi közhasznúsági melléklet nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak;
  • Ezzel lényegében a könyvvezetésben és a beszámolóban sem volt megállapítható megfelelően, hogy a kapott és ellenőrzött támogatás a központi költségvetésből érkezett.
link Forrás

Szöllősi Györgyről legutóbb akkor írtunk, amikor a többek közt Novák Katalin köztársasági elnök részvételével megtartott Az Év Sportolója Gálán (ez a Magyar Sportújságírók Szövetségének éves megarendezvénye) üzent azoknak, akik azt latolgatják, tartoznak-e a hazájuknak, vagy sem. Persze, Szöllősi itt egyértelműen nem saját magára vagy a szövetségre gondolt, inkább Milák Kristófba - és egy kicsit Hosszú Katinkába - állt bele.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke beszédet mond az M4 Sport – Év sportolója gálán a Magyar Állami Operaházban 2023. január 9-én.
photo_camera Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke beszédet mond az M4 Sport – Év sportolója gálán a Magyar Állami Operaházban 2023. január 9-én. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA