Felajánlotta lemondását a pulykás hasonlat után a BKK vezetője, Karácsony nem fogadta el

közlekedés
január 26., 09:11

„Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a tegnapi sajtóbeszélgetésen egy rendkívül szerencsétlen mondatot mondott, amiért tisztességgel elnézést kért és felajánlotta nekem a lemondását. A lemondását nem fogadtam el: egy rosszul megfogalmazott mondat, ami nem tükrözi a vezérigazgató személyes meggyőződését, nem írja felül azt a kiváló szakmai munkát, amit az elmúlt években a budapesti közösségi közlekedés érdekében a BKK végzett” – írja Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester, aki bejegyzését azzal folytatta, büszke rá, hogy ilyen kiváló emberekkel dolgozhat egy csapatban a budapesti közösségi közlekedés fejlesztésén.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Szerinte „a legjobb szakmai javaslat is elvérezhet, ha az egyesek gátlástalan önzésének és a lejárató politikai kampánynak válik áldozatává”. Úgy látja, hogy „a teljes budapesti közösségi közlekedés mindössze néhány ezrelékét érintő átcsoportosítás a főpolgármester-jelölti politikai kampány martalékává vált, ami alááshatja a közösségi közlekedésbe vetett bizalmat”.

Azt írja, arra kérte a BKK munkatársait, „óvják meg a szakmai munkát a politikai kampány hatásaitól, állítsák vissza a korábbi menetrendet, és a közlekedési fejlesztésekről egyeztessenek a kerületekkel”. Walter Katalin lemondását Vitézy Dávid, az LMP országgyűlési képviselője, Kanász-Nagy Máté és a Fidesz-fővárosi frakcióvezetője, Wintermantel Zsolt gyakorlatilag együtt követelte, miután a BKK vezetője vágásérett pulykákhoz hasonlította az utasokat, amikor a járatritkításokról tartott háttérbeszélgetésen azt mondta, hogy az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, „mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele”.