Jogosítvány nélkül vezetett az újpesti halálos közúti baleset okozója, akinek garázdaság és testi sértés miatt is volt már rendőrségi ügye

belföld
január 26., 08:40

Garázdaság és testi sértés miatt is volt már rendőrségi ügye az újpesti halálos közúti baleset okozójának, írja a Blikk a férfi ismerősére hivatkozva. M. Pétert többnapos hajtóvadászat csütörtökön fogták el Szigetszentmiklóson.

photo_camera Illusztráció: fsHH/Pixabay

Hétfőn öt jármű ütközött össze az újpesti Rózsa utcában. A balesetben meghalt egy férfi, a mellette ülő 14 éves lánya pedig megsérült. Az ő autójukban rohant bele egy Mercedes, aminek következtében két másik autó és egy busz is összetört. A Mercedes sofőrje vérző fejjel menekült el a helyszínről.

A lap információi szerint a rendőrség már korábban bevonta M. jogosítványát ittas vezetés miatt, de volt rendőrségi ügye kábítószer birtoklása miatt is. M. egyik ismerőse a lapnak nyilatkozva azt mondta, M. „agresszív ember”, aki „testi sértések miatt volt már büntetve”, és „felfegyverkezve elkövetett garázdaság is szárad a lelkén”. Az ismerős azt is mondta a Blikknek, hogy „jobb, hogy a baleset helyszínén nem állították meg a civilek, mert nagy valószínűséggel nem hagyta volna magát”.