Az újabb kínos kudarc után Xavi bejelentette, hogy szezon végén távozik a Barcelona kispadjáról

sport
január 28., 06:42

Húsz év után kapott ismét öt gólt bajnoki meccsen hazai pályán a Barcelona: a győzelmével is csak 14. Villareal 5-3-ra verte őket szombaton. Három nappal korábban a kupából estek ki az Athletic Bilbao ellen 2-4-gyel zárult meccsen, az előtt tíz nappal a Szuperkupában a Real Madrid verte őket 4-1-re.

Xavi a Villareal ellen otthon 5-3-re elveszített meccsen
photo_camera Xavi a Villareal ellen otthon 5-3-re elveszített meccsen Fotó: GONGORA/NurPhoto via AFP

A csapat, amely az utolsó öt meccsén 23 gólt kapott, a bajnokságban a 3. helyen áll, most már tíz pontra leszakadva a listavezető Realtól és nyolcra a katalán szomszéd Gironától.

A kudarcsorozatnak meglett a következménye: a szombat esti vereség után Xavi, a klub vezetőedzője bejelentette, hogy szezon végén távozik a vezetőedzői pozícióból.

„Úgy döntöttem, hogy június 30-án túl nem folytatom” – mondta Xavi a szombati mérkőzés után. Ezt a klub érdekében meghozott „józan döntésnek” nevezte, és arról is beszélt: ezt már napokkal ezelőtt elhatározta, „itt az ideje, hogy nyilvánosságra is hozzam”. A döntését többek között azzal indokolta: „Úgy gondolom, hogy a játékosok nem tudtak felszabadulni. Nem akarok problémát okozni a klubnak, a legjobb megoldás, ha június végén távozom.”