Most a nemzeti konzultációval spamelik Rogánék azokat, akik évekkel ezelőtt a koronavírus-védőoltás miatt regisztráltak

propaganda
január 31., 10:26

Még mindig propaganda-hírlevelekkel bombázza Rogán Antal minisztériuma azokat, akik anno a kormányzati weboldalon keresztül próbáltak koronavírus-védőoltáshoz jutni, ezúttal a nemzeti konzultáció eredményeit küldték el a Vakcinainfóra feliratkozóknak.

Az íveket körülbelül 1,5 millióan töltötték ki, a legmegosztóbb kérdés az EU által a palesztin szervezeteknek nyújtott támogatására vonatkozott, a válaszadók kicsivel több mint 97 százaléka értett egyet azzal, hogy a „terrorfenyegetettség miatt Brüsszelnek be kell fejeznie a palesztin szervezetek támogatását”.

A konzultációban olyan népszerű témákról lehetett elmondani a véleményünket, mint a migráció, vagy éppen az, hogy mit gondolunk arról, hogy Brüsszel eltörölné a rezsicsökkentést, a kamatstopot vagy az extraprofitadót. Kíváncsiak voltak arra is, hogyan vélekedünk az ukrán gabonáról, és természetesen a gyermekeink védelme is terítékre kerül.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Tavaly Vadai Ágnes DK-s politikus arról érdeklődött, hogy meddig fogják még ezeket az e-maileket használni. Dömötör Csaba államtitkár válaszolt is: még valameddig.

Sokan hiába próbáltak, nem tudnak leiratkozni a kormányzati hírlevélről, amivel kapcsolatban már a vakcinaregisztrációs oldal indulásakor felmerültek adatvédelmi aggályok. Akkor a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ állította, nem fog előfordulni, hogy a birtokukba került emailcímeket más jellegű tájékoztatásra is felhasználják. A kormány 2022 márciusában választási törvényt is sértett azzal, hogy a koronavírus-hírlevélben kampányolt az ellenzék ellen.