Továbbra is propaganda-hírlevelekkel bombázza a kormány azokat, akik védőoltásért regisztráltak a Vakcinainfóra

propaganda
2023 május 18., 15:32

A Vakcinainfón összegyűjtött emailcímek felhasználásáról kérdezte írásban Rogán Antal minisztériumát Vadai Ágnes: a DK politikusa azt próbálta megtudni, miért és meddig bombázza a minisztérium propaganda-hírlevelekkel azokat, akik anno a kormányzati weboldalon keresztül próbáltak - hol több, hol kevesebb sikerrel - koronavírus-védőoltáshoz jutni. Dömötör Csaba államtitkár válaszolt is:

még valameddig.„A kormány fontosnak tartja, hogy ismertesse az álláspontját a kiemelt ügyekben. Ezt többféle módon teszi, például sajtótájékoztatón, tájékoztató kampányokkal vagy éppen az ön által kifogásolt hírlevél segítségével", válaszolta Vadai kérdésére Dömötör, majd hozzátette, hogy csak azok kapnak ilyen emailt, akik erre külön felhatalmazást adtak, és egyébként van leiratkozási lehetőség is. Az államtitkár a hírleveleket azzal is indokolta, hogy fontos a háborúval kapcsolatos kormányzati álláspont bemutatása, mert míg a kormány békét akar,

sokan ezzel ellentétes véleményen vannak,ez pedig veszélyeztetheti a magyar emberek biztonságát, és akár világháborúhoz is vezethet. „Mivel úgy gondoljuk, hogy a vélemények és álláspontok sokszínűsége a demokrácia egyik lényegi eleme, önöket is ugyanerre biztatjuk”, mondta.

Sokan hiába próbáltak, nem tudnak leiratkozni a kormányzati hírlevélről, amivel kapcsolatban már a vakcinaregisztrációs oldal indulásakor felmerültek adatvédelmi aggályok. Akkor a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ állította, nem fog előfordulni, hogy a birtokukba került emailcímeket más jellegű tájékoztatásra is felhasználják. A kormány tavaly márciusban választási törvényt is sértett azzal, hogy a koronavírus-hírlevélben kampányolt az ellenzék ellen.

(via RTL)