Második lesz Törley Katalin a Kutyapárt EP-választási listáján

belföld
február 04., 07:47

Le Marietta, az Átlátszó egykori újságírója – aki 2022 elejéig a főpolgármesteri hivatal részvételiségért felelős főtanácsadója volt – vezeti a Magyar Kétfarkú Kutyapart EP-listáját, írta meg az atv.hu. A párt kommunikációs vezetője arról tájékoztatta a 444-et, hogy a taggyűlés szombaton szavazott az elnöksége által javasolt névsorról.

A lista második helyére Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom alapítója kerül, akit 2022-ben elbocsátottak a Kölcsey Gimnáziumból polgári engedetlenség szervezéséért.

„Tanár vagyok és maradok tanár, nincs határozat, ami ezt elvehetné tőlem – írta 2022 októberében Törley Katalin. – Egy 23 éves, a közoktatásban, konkrétan a budapesti Kölcseyben, egykori iskolámban töltött korszak most lezárul. Egyelőre nincsenek szavaim, amivel megfogalmazhatnám a fájdalmamat. A tiltakozásom és annak megválasztott eszköze, a polgári engedetlenség – meggyőződésem szerint – jogos volt, nem bántam meg döntéseimet. Bízom benne, hogy jogi úton elégtételt nyerhetek kollégáimmal együtt, és ismét visszamehetek tanítványaim közé.”

A listán a 3. helyre az MKKP közleménye szerint Juhász Veronika, a párt alelnöke, II. kerületi önkormányzati képviselő került. Az 5. helyen ott van Becker András, az Átlátszó és a Magyar Narancs egykori újságírója, ő írt először a Tiborcz Istvánt érintő Elios-ügyről, majd kamionsofőrnek állt. A 6. Derdák András kultúraközvetítő, aki tavalyi, „Mit csinálnál, ha megszűnne a munkád? András vett egy kastélyt” című videónk főszereplője volt.

photo_camera Törley Katalin a Tanítanék Mozgalom és az Egységes Diákfront 2023. júniusi tüntetésén a Kossuth téren Fotó: Németh Dániel/444