Sztrájkolnak a Lufthansánál szerdán, két budapesti járatot is töröltek

közlekedés
február 06., 14:49

Járatokat töröl szerdán a Lufthansa a földi személyzetének szerdai munkabeszüntetése miatt, írja a német légitársaság közleménye alapján az MTI. A sztrájk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret is érinti, a honlapon olvasható menetrendi tájékoztatás szerint törölték a szerdán Frankfurtba és Münchenbe tartó, valamint az onnan érkező járatokat.„A sztrájk miatt az átfoglalási pultok sajnos nem lesznek feltöltve” – írja a légitársaság a honlapján. A jegyek átfoglalására a lufthansa.com oldalon, a mobil alkalmazáson és a szolgáltató központban lesz lehetőség, a belföldi németországi járatokra szóló jegyeket pedig vasúti utazásra szóló utalványokra lehet átváltani.

photo_camera Fotó: BORIS ROESSLER/dpa Picture-Alliance via AFP

A Verdi szakszervezet a folyamatban lévő bértárgyalásokkal kapcsolatban munkabeszüntetésre szólította fel a Lufthansa Csoport mintegy 25 ezer fős földi személyzetét. A Lufthansa Csoport a Deutsche Lufthansa légitársaságot, a Lufthansa Technik karbantartó céget és a Lufthansa Cargo légi fuvarozó társaságot foglalja magában.

A figyelmeztető sztrájk helyi idő szerint szerdán reggel 4:00 órakor kezdődik és csütörtök reggel 7:10-kor ér véget. A sztrájk Frankfurt, München, Hamburg, Berlin és Düsseldorf repülőtereit érinti. A Lufthansa becslése szerint a munkabeszüntetés miatt szerdai járatainak 80-90 százalékát törölheti. A sztrájkok miatt számos fennakadás volt az utóbbi időkben a német repterek forgalmában, múlt héten csütörtökön például a nagyobb repterek biztonsági személyzete szüntette be a munkát.

A Lufthansa leányvállalata, az Eurowings nem számít járattörlésekre az anyavállalatnál szerdára tervezett sztrájk miatt, várakozásai szerint a menetrendjét teljes egészében teljesíteni tudja majd.