Az Index a Magyar Péterről írt cikkéből utólag törölte a Rogán Antalnak kellemetlen részeket

POLITIKA
február 12., 17:01

Varga Judit volt férje a kormányoldalnak kellemetlen dolgokról kezdett el írni és beszélni Novák Katalin lemondásának és Varga Judit visszavonulásának kezdett napjától kezdve, legfőképpen Rogán Antalt és köreit támadta.

Felső sor: Rogán Barbara, Rogán Antal és Nagy János. Alsó sor: Pintér Sándor, Varga Mihály, Varga Judit és Magyar Péter. A kép 2022 május 14-én készült.
photo_camera Felső sor: Rogán Barbara, Rogán Antal és Nagy János. Alsó sor: Pintér Sándor, Varga Mihály, Varga Judit és Magyar Péter. A kép 2022 május 14-én készült. Fotó: Németh Dániel/444

Csakhogy az ország legolvasottabb lapja, az Index erről szóló cikkéből utólag kiszedték – írta meg a Telex, aminek az erről szóló kérdéseire az Index nem reagált érdemben.

Az eredeti verzió még tartalmazott több, a Fidesznek kellemetlen részletet, benne volt például (Rogán) Tóni, (Nagy) Ádám és (Rogán) Barbara emlegetése, és Rogán Antal nyílt letámadása is, de be volt ágyazva a cikk végére Magyar Péter eredeti Facebook-bejegyzése is, ami azóta szintén eltűnt a cikkből.

Az utóbbi időben a megszállt Index a kormányoldalnak egyre kedvezőbben visz témákat, ahogy arra már korábban is felhívtuk a figyelmet.

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence/444

Frissítés

Az Index délután arról is írt, hogy Magyar Péter állításával szemben nem lemondott az fb-tagságairól, hanem eltávolították, és többször címet váltva arra jutottak, hogy ez a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére történt.

A Telex az MBH-s távozásáról megkérdezte Magyart, aki azt válaszolta: „Ha igaz, amit a minisztérium állít, akkor nyilván tévedésből kaptam meg a január havi teljes tiszteletdíjamat, és nyilván tévedésből nem kaptam erről sem a Banktól, sem a minisztériumtól írásos tájékoztatást, és nyilván tévedésből szerepelek a Bank hivatalos nyilvántartásában.” A lap azt írja, Magyar tőzsdei cég felügyelőbizottsági tagja, és az ilyenekben fb-tagokról csakis a részvényesek dönthetnek a közgyűlésen.