Elegük van: az áldozatokért és a gyerekekért tüntet pénteken Pottyondy Edina, Azahriah és még hét youtuber

POLITIKA
február 13., 07:23

Odakint most szörnyek járnak címmel hirdetett demonstrációt február 16-án (péntek) 18 órára a Hősök terére Pottyondy Edina, az eseményen több ismert és közkedvelt influenszer is felszólal majd.

photo_camera Fotó: Pottyondy Edina/Instagram

Mint írják:

Az elmúlt napok történései arra sarkalltak minket, hogy együtt lépjünk ki az online térből. Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll. És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat. Ami történt, az túlmutat a volt köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén. A legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket. A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat. A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni.

Az eseményen beszédet mond

  • Fancsikai Eszter (Nemekarokbeleszólni),
  • Osváth Zsolt (Zshow Time),
  • Pottyondy Edina,
  • Szabó Márton (Jólvanezígy),
  • Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni),
  • és bejelentkezik Baukó Attila Azahriah is.

A műsorvezető a Partizán vezetője, Gulyás Márton lesz, az esemény leírása itt található.

Szerdára (február 14.) egyébként a Momentum is szervez tüntetést, ők a Karmelita elé vonulnak 18 órára, demonstrációjuk címe: Rogán, takarodj! Orbán, takarodj!