Ki hitte volna? Rogán Antalnak van humorérzéke!

ÉLET
február 13., 13:52

Újságíróként kevés feleslegesebb – de kötelező – kört kell futnunk annál, mint hogy minisztériumokat, kormánypárti politikusokat, fideszes pártkatonákat kérdezünk fel írásban.

Ez ilyen műfaj: írunk mondjuk egy levelet, udvariasan megfogalmazzuk, elküldjük, és pontosan tudjuk, hogy válasz csak a legritkább esetekben érkezik. Ezzel a teherrel együtt kell élnünk, elektronikus levélszemetet gyártunk, karbonlábnyomunk teljesen feleslegesen növekszik. Sztoikusan állunk a témához, elvégre csupán a népképviseletre megválasztott kormány legfontosabb állami szerveiről és szereplőiről van szó, miért is várnánk el, hogy olyan piszlicsáré ügyekkel foglalkozzanak, mint az újságírói megkeresések?

Ezt a monoton egyhangúságot törte meg az életemben a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Rogán Antal csúcsminisztériumának küldtem levelet, pár apró kérdés, semmi különös, szerettem volna, ha reagálnak néhány olyan állításra, amely elhangzott Magyar Péter partizános interjújában. Szóval tényleg nem nagy dolog.

Na de ami történt!

photo_camera Szerencsére nem nagyon kellett keresgélni az elérhetőséget

A levelet a Miniszterelnöki Kabinetiroda honlapján is elérhető, sajtókapcsolatként megadott mailcímre küldtem el, 2024. február 12-én, 12 óra 40 perckor.

12 óra 41 perckor pedig már röppent is a válasz! Micsodaaaa?

photo_camera Csípőből nyomták!

Mekkora humorbomba! A Miniszterelnöki Kabinetirodának, a miniszterelnök munkaszervezetének, a mindenre és mindenkire rálátó Rogán Antal szuperminisztériumának sajtókapcsolati mailcíme ÜZENETEKET NEM FOGAD.Csak a rend kedvéért: egy olyan minisztériumról beszélünk, melynek szinte korlátlan hatalmú vezetője emberemlékezet óta nem állt ki a nyilvánosság elé, kérdezni tőle semmilyen hivatalos eseményen nem lehet, sajtótájékoztatót nem tart, interjút kérni tőle a független sajtónak elképzelhetetlenebb, mint egy tevét áthajszolni egy tű fokán. És ezek szerint már a sajtókapcsolatra szakosított mailcíme sem fogad üzeneteket.

Muhaha.