Közös tüntetést szerveznek az ellenzéki pártok február 25-ére

POLITIKA
február 14., 13:35

Közös tüntetést szervez a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd – ZÖLDEK február 25-én a Kossuth térre.

A tüntetéssel a pártok a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett akarnak kiállni. Másnap, február 26-án kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, amiben Novák Katalin lemondásáról is szavazni fognak a képviselők.

A pártok szerint nem szabad hagyni, hogy megint Orbán Viktor döntsön, és újra egy olyan köztársasági elnököt juttasson az államfői székbe, aki pedofilsegítő bűnözőnek ad elnöki kegyelmet. Szerintük a következő államfő személyéről a magyar embereknek kellene dönteniük.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A kegyelmi botrány kirobbanása után először a Momentum szervezett tüntetést a Sándor-palota elé. Novák és Varga Judit volt igazságügyi miniszter lemondását követelték. Ez egy nappal később megtörtént, így újabb, február 14-ére meghirdetett tüntetésükön már Orbán és Rogán Antal távozását követelik.

Civil tartalomgyártók pedig február 16-ára hirdettek meg tüntetést a Hősök terére. Az esemény főszervezőjét, Pottyondy Edinát meg is szólaltattuk.