Megint kiengedték a kórházból az amerikai védelmi minisztert, most nem titkolták napokig a hollétét

külföld
február 14., 05:31

Kedden kiengedték a kórházból Lloyd Austin védelmi minisztert, miután a héten a Walter Reed Nemzeti Katonai Egészségügyi Központ intenzív osztályára került hólyagproblémák miatt. A Pentagon közleménye szerint néhány napig még otthonról látja el a feladatát, de jó állapotban hagyta el a kórházat.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a ramsteini légibázison tartott sajtótájékoztatóján.
photo_camera Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a ramsteini légibázison tartott sajtótájékoztatóján. Fotó: ANDRE PAIN/AFP

A 70 éves Austin egészségi állapota azóta napihír az Egyesült Államokban, hogy január elején csak utólag derült ki a miniszter többnapos kórházi kezelése. Lloyd Austin akkor intenzív osztályon volt, miután egy daganatos betegséggel összefüggő műtétet követően komplikációk miatt szorult sürgősségi ellátásra. Ezt négy napig titkolta, a Fehér Ház is csak három nappal a kórházba kerülés után szerzett tudomást arról, hogy nem képes a feladatai ellátására.

Az eredeti tervek szerint Austin kedden Brüsszelbe utazott volna az Ukrajna támogatására alakult nemzetközi kontaktcsoport ülésére és a NATO védelmi miniszteri tanácskozására, de ezt az útját végül lemondták. Hólyagproblémája kezelése a kórházi közlemény szerint "nem lesz hatással a kiváló rákprognózisára".