Az OnlyFansre feltöltött felnőtt tartalom miatt rúgták ki a magát feketének hazudó tanárnőt Arizonában

külföld
február 15., 06:22

Rachel Dolezal azzal vált ismerté, hogy egy feketéket segítő jogi szervezet, a NAACP (magyarul: Országos Szövetség a Színesbőrűek Felemelkedéséért) vezető aktivistájaként évekig feketének hazudta magát, de aztán kiderült, hogy a felmenői között egyáltalán nincsenek feketék. A nőről még dokumentumfilmet is készített a Netflix, aki a gének hiányában kulturálisan vallotta magát feketének, vagyis transracialnak.

Dolezal, mai nevén Nkechi Diallo, egy ideje már Arizonában egy helyi iskolában dolgozott tanárként, ahonnan most kirúgták, ugyanis közel 600 felnőtt tartalmú képet és videót töltött fel magáról az OnlyFans oldalára 2021 óta.

Rachel Dolezal

Dolezal állítása szerint még 2021-ben azért regisztrált az OnlyFansre, mert a feketeségét érintő botrány miatt elveszítette a munkáját a Kelet-Washingtoni Egyetemen, ahol Afrikáról tartott órát, és kellett a pénz.

Az arizonai iskola szerint viszont az oda feltöltött tartalmak ellentétesek az iskola alkalmazottaira vonatkozó közösségi média és etikai szabályzatával, ezért kellett elbocsátani Dolezalt. (Guardian)