Pócs János: Magyar Péter csak egy idióta

belföld
február 15., 09:44

A politikus, és nem prostituált Pócs János jászsági fideszes képviselő a NER-ből kicsekkoló Magyar Péterről, Varga Judit exférjéről posztolt a Facebookon.

„Sok jobboldali, keresztény, konzervatív ember kérdezi tőlem, hogy olvasom-e Magyar Péter írásait, és mit szólok hozzá? A válaszom, hogy igen, olvasom és egyet is értek az írások utolsó mondataival: „Ne féljetek!” Ne féljetek, mert Ő csak egy idióta, aki reflektorfényt akart. Ő Simicska 2 akart lenni, de pár nap alatt nevetségessé és hiteltelenné vált.”

photo_camera .Pócs János felvág egy dinnyét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a dinnyeszezonról tartott jászapáti sajtótájékoztatóján 2020. július 16-án Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Magyar Péter Varga és Novák lemondása után bejelentette, hogy lemond az állami céges pozícióiról, hozzátéve, hogy „egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba". Vasárnap aztán bement a Partizán stúdiójába, hogy bemondja, Rogánnak mennie kell, és feltegye azt a már többekben megfogalmazódott kérdést, hogy „kialakulhat-e normálisan egy országban, hogy pár családé az ország fele?”.

Az interjú a magyar politikatörténet egyik legnézettebb videója lett, három nap alatt már közel 1,7 milliós nézettsége van. Ebben Magyar egyebek mellett arról beszélt, hogy amikor először költöztek szét Varga Judittal, behívták a Karmelita-kolostorba, és megfenyegették „a szolgálatok emberei”. Ugyanitt azt is elmondja, hogy a Diákhitel Központ vezetőjeként Balásy Gyula cégével kellett szerződnie, amikor pedig nem akart aláírni egy kommunikációs szerződést, Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám hívta fel, hogy szerinte jobb lenne.

Magyarnak másnapra közel teljes fordulatszámon ment neki a kormányzati kommunikációs gépezet. Orbán sajtófőnöke egy reménytelen ember kétségbeesett próbálkozásáról beszélt, majd értelemszerűen a megafonosok is beleszálltak annyi lábbal, amennyire tellett – Bohár Dániel például külön posztban fejtette ki, hogy „eddig csak elviseltük Varga Judit iránti tiszteletből, de most már mindenki a saját szemével láthatja, hogy hibbant”.