Ez az atombomba felrobbant

vélemény
február 16., 12:29

Volt már beígérve atombomba, de Simicska Lajos végül nem élesítette. A mostani nem volt beígérve, inkább Csernobilra hasonlít.

Egy sokszorosan túlbiztosított rendszerben történt pusztító detonáció. Itt egyetlen szereplő sem Soros, a CIA vagy Gyurcsány embere. Minden érintett Orbán kegyéből került a pozíciójába.

Azt sem lehet állítani, hogy ne tudtak volna arról, hogy az állampártban – kommunikációs szinten megkérdőjelezhetetlenül – a gyerekek védelme a legfontosabb témák egyike.

Novák Katalin köztársasági elnök a botrány utáni első megszólalásában azzal védekezett, hogy ő volt a pedofilok elleni szigorúbb fellépés egyik élharcosa. Varga Judit a kegyelem nyilvánosságra kerülése után nem mondott semmit, de ő is mindig fegyelmezetten kommunikálta, amit egy fideszes politikustól elvárnak, és ebben bőven volt szó pedofilokról, a gyerekre támadó LMBTQ-aktivistákról és a magyar gyerek mindenáron való megvédéséről.

Mindkettőjüket megvezették? Az a Balog Zoltán, aki a reformátusok hazai vezetője, és akivel Orbán Viktor évtizedes baráti viszonyt ápol?

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Itt most nincs kire lőni, nem lehet kiplakátolni Novák Katalint és Varga Juditot, csak a semmiből előbukkant Magyar Péterre tudja ráállítani Rogán Antal a Megafont.

Azt kell elhitetni a táborral, hogy egy ilyen fontos ügyben semmiről sem tudott a fékevesztett polihisztor, aki személyesen ellenőrzi az árvízvédelmi készültséget, a koronavírus elleni védekezésben részt vevő kórházak felkészültségét, írja át a miniszter döntését, nevez ki operaházi igazgatót, rajzoltat át múzeumi tervrajzokat, ad át a haszon reményében elítélt baltás gyilkost Azerbajdzsánnak.

De nemhogy semmit nem tudott, hanem alaposan át lett verve.

Egy kiemelten fontos ügyben a saját hűséges emberei árulták el. Nem is akárkik, az államfő és a Fidesz EP-listájának a vezetője, ami már szinte puccs-szerű történésre utal. Ezt szintén lehetetlen bevallani.

Orbánt csak az általa kiépített, mindenhol hozzá végtelenül lojális emberekkel megerősített rendszer megbízhatatlannak minősítésével lehet kimenteni ebből a helyzetből – de ezt sem lehet megtenni.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.