Navalnij felesége: Putyin meg fog bűnhődni azért, amit az országgal és a családommal tett

külföld
február 16., 14:38

Alekszej Navalnij felesége, Julia Navalnaja is felszólalt a müncheni biztonságpolitikai konferencián nem sokkal azután, hogy az orosz ellenzéki politikus a péntek reggeli séta után rosszul lett, majd elvesztette az eszméletét, és meghalt.

link Forrás

Beszédében elmondta, hogy a híreket hallva rögtön haza akart utazni, de utána arra gondolt, hogy Alekszej Navalnij mit tenne ilyen helyzetben, a férje pedig biztosan itt maradt volna Münchenben, így ő is maradt. Még ő sem tudja, hogy el kell-e hinni a haláláról szóló híreket úgy, hogy csak az állami média számolt be erről. De ha a férje tényleg meghalt, akkor azt akarja, hogy Putyin és az orosz rezsim mielőbb bűnhődjön meg miatta.

photo_camera Fotó: THOMAS KIENZLE/AFP

„Putyin és rendszere meg fog bűnhődni azért, amit az országgal, a családommal és a férjemmel tett. Bíróság elé fogják állítani őket, és ez a nap hamarosan el fog jönni” – mondta. Zárásképpen Navalnaja felszólította a jelenlévőket, és az egész világot, hogy fogjanak össze, és lépjenek fel aktívan a rezsim ellen. „Putyin egyszemélyben felelős az elmúlt évek atrocitásaiért Oroszországban”.

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke körülbelül fél órával korábban azt mondta, hogy ha Navalnij halálát megerősítik, személyesen Vlagyimir Putyint fogják felelősnek tartani, és reagálni fognak rá.