Az orosz iskolák egy részében „edukációs célokra” kell használni Tucker Carlson interjúját Putyinnal

külföld
február 23., 06:21

Az Uljanovszki terület orosz tisztviselői arra utasították az iskolákat, hogy használják „oktatási célokra” Tucker Carlson Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített interjúját. A Meduza azt írja, erről külön kézikönyvet is készítettek, amiben azt írják az interjúról, hogy az „értékes információforrás az oktatási rendszer számára” és „számos kérdésben hasznos lehet az orosz pedagógiai közösség számára”.

photo_camera Fotó: GAVRIIL GRIGOROV/AFP

Sőt, az interjú alkalmas „a történelem és a társadalomtudományok, a kritikai gondolkodási készség és a médiaműveltség fejlesztésére is”. Ezeken felül pedig arra is jó, hogy „hazafiasan nevelje a gyerekeket és a fiatalokat”, illetve „segítse a diákokat a megbízható információforrások azonosításában”, és persze „ápolja a gyerekek Oroszország jövőjével kapcsolatos optimizmusát”.

A végén még azt is sikerült odaírniuk, hogy azon gyerekek esetében, „akiknek törvényes gyámja vagy más közeli hozzátartozója részt vesz a különleges katonai műveletben”, vagyis az Ukrajna ellen indított háborúban, ez az interjú „segítheti a mentális egészségük megerősítését”.