Svédország NATO-csatlakozása ellen tüntettek páran a Karmelita előtt

belföld
február 23., 12:10

Néhányan tüntettek a Karmelita előtt, ahova péntek délelőtt érkezett meg a svéd miniszterelnök, Ulf Kristersson, hogy Orbán Viktorral tárgyaljon Svédország NATO-csatlakozásáról.

photo_camera Fotó: Kaufmann Balázs

A nő mellett (aki angol nyelvű, semleges Svédországot és Magyarországot óhajtó táblát tartott fenn) Nagy Zsolt állt orosz zászlóval. A férfi a szélsőjobboldali Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje volt a 2022-es választáson, és ő az, aki orosz zászlót feszített ki tavaly februárban a kommunista Munkáspárt „Békét Oroszországgal! Le a háborúval! Le az inflációval!" címmel tartott tiltakozó gyűlésén. Akkor interjút is készítettünk vele arról, hogy hogy lehet korábbi szélsőjobbosként egy szélsőbalos tüntetésen vesz részt.

Nagy Zsolt az akkori beszélgetés után nem sokkal visszahívta kollégánkat, és kérte, hadd mondhassa még el: Toroczkai László pártelnöknek megüzente, hogy győzze meg az országgyűlési képviselőket a finn és a svéd NATO-csatlakozás elutasításáról. Úgy tűnik ez a véleménye mellett azóta is kitart, bár a Mi Hazánkból nem sokkal később távozott.