Ágyékát fogdosva mutogatott az ellenfél szurkolóinak, vizsgálatot indítottak Cristiano Ronaldo ellen

futball
február 26., 12:30

Obszcén gesztus miatt vizsgálatot indított Cristiano Ronaldo ellen a Szaúdi Labdarúgó Szövetség (SAFF), írja az MTI.

Az al-Nasszr portugál sztárja vasárnap, az al-Sahab 3-2-es legyőzése során az ágyékát fogdosva mutogatott az ellenfél szurkolóinak, akik Lionel Messi nevét skandálták neki. A képsor nem szerepelt a hivatalos meccsközvetítésben, de az interneten hamar elterjedt, és a SAFF közölte, kivizsgálja az esetet.

„A fegyelmi bizottság nagy próbatétel előtt áll” – írta Waleed Al-Farraj, egy ismert szaúdi író és televíziós műsorvezető az X-en. „Mindennek vannak határai, függetlenül attól, hogy mennyire híres vagy. Így van ez a legjobb ligákban is.”

photo_camera Fotó: FAYEZ NURELDINE/AFP

A 39 éves, ötszörös aranylabdás klasszis egy gólt lőtt a mérkőzésen, és 22 találattal vezeti a bajnokság góllövőlistáját. Az al-Nasszr második a tabellán, négy ponttal lemaradva az al-Hilal mögött.

A nagy szaúdi futballprojekt amúgy sem a legszebb napjait éli, januárban fél év és tizenhét mérkőzés után a holland Ajaxhoz igazolt Jordan Henderson, az Al-Ettifak angol labdarúgója. A Liverpool korábbi csapatkapitánya azok között a nagy nevű játékosok között volt, akik nyáron óriási fizetésért az arab országba igazoltak.