Olcsóbb lesz a BKK-bérlet

közlekedés
február 26., 15:47

A teljes árú havi BKK-bérlet ára 10 év után újra csökken: 8950 forint lesz, és változatlanul érvényes a főváros egész területén a MÁV, a Volánbusz és a HÉV járatain is – közölte a BKK.

A bérlet kevesebb mint napi 300 forintba került majd, és a cég szerint jól járnak az agglomerációból ingázók is, mert a BKK-járatokon a Budapest-bérlet mellett a Pest megyére szóló vármegye- és az országbérletet is elfogadják.

„A BudapestGO-ban minden megvan egy helyen: február 28-ától valamennyi bérlettípus megvásárolható az alkalmazásban, illetve egyetlen felületen lehet helyi és agglomerációs utazást tervezni, valamint tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről. A tavasszal életbe lépő bérletmegállapodásnak köszönhetően egyszerűbb, olcsóbb lesz a közösségi közlekedés, ami jelentős mérföldkő Budapest élhetősége szempontjából” – írják.

photo_camera Fotó: Gardel Bertrand/Hemis via AFP

Az árcsökkenés érinti a félhavi, a negyedéves és az éves Budapest-bérleteket is, ezek március 1-től 6300 helyett 5950, 28 500 helyett 26 850 és 103 000 helyett 99 950 forintba kerülnek. A BKK időarányosan BKK-utalvánnyal kompenzálja azokat, akik már megvették az éves, a szemeszter- vagy a negyedéves bérletüket, ezt egy kalkulátor segít kiszámolni.

A főváros és a kormány közötti megállapodás értelmében a BKK 24 és 72 órás napijegyei Budapest közigazgatási határán belül a BKK járatai mellett érvényesek a Volánbusz (kék) környéki és (sárga) regionális buszjáratain, a MÁV-HÉV járatain, valamint minden MÁV-START-vasútjáraton Budapesten belüli utazás esetén a 2. kocsiosztályon. A BKK vonaljegye és időalapú jegyei érvényesek a BKK-járatokon, valamint Budapest közigazgatási határán belül a Volánbusz (kék) környéki buszjáratain és a MÁV-HÉV járatain.