Orbán az ellenzékre fogta a pedofilbotrányt

  • Orbán Viktor felszólalásával kezdődött el a parlament tavaszi ülésszaka. Bejelentette, hogy nyomozást rendel el a gyermekvédelmi intézményekben, majd Sulyok Tamás megválasztására és a svéd NATO-csatlakozás támogatására kérte a képviselőket. Az orosz-ukrán háború kétéves évfordulójával kapcsolatban pedig kijelentette, hogy Magyarország továbbra is azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaz.
  • Tordai Bence kérésére a parlament egyperces néma csenddel emlékezett meg Alekszej Navalnijról. A kormánypárti képviselők viszont nem álltak fel. Orbán szerint azért, mert sovinisztáknak a magyar parlamentben nem jár tisztelet.
  • A frakcióvezetők 5-5 perces felszólalásai után újra Orbán következett. A miniszterelnök szerint azért kellett bezárnia a Fidesznek a bicskei pedofil igazgatót, mert az ellenzék 20 évig a helyén hagyta.
  • A napirend előtti felszólalásokra már nem sok fideszes képviselő maradt a parlamentben. Körülbelül 4 óra után térnek majd vissza, akkor szavaznak a kegyelmi ügybe belebukott Novák Katalin köztársasági elnök lemondó nyilatkozatáról és utódjának, Sulyok Tamásnak a megválasztásáról. De lesz döntés Svédország NATO-csatlakozásáról is. A fejleményekről külön cikkekben számolunk majd be.
22 poszt
Időrend