Bánki Erik rossz sorba írt 57 millió forintot a vagyonnyilatkozatában

POLITIKA
február 28., 10:51

Miután Fazekas Sándorral kétszer is kijavíttatta a vagyonnyilatkozatát a K-Monitor (első körben a készpénzvagyonát kellett 2 forint 10 fillérről módosítania, mert elfelejtette utána írni a millió szót, másodszorra pedig beírta az addig valahogy kifelejtődött, a céges tulajdonából származó, 9 millió forintra becsült osztalékát, és nyilatkozott az Állatorvosi Egyetem kuratóriumi tagságáért felvett tiszteletdíjról is), most Bánki Eriknek kellett egy kis segítség, hogy ne felejtkezzen el arról a mintegy 57 millió forintos osztalékról, ami kimaradt a nyilatkozatából.*

Ezt a K-Monitor nyilvánosan elérhető cégadatok ellenőrzésével mutatta ki, Bánki a cégei kapcsán nem számolt be jövedelemről eredeti nyilatkozatában.

A K-Monitor ezért a Mentelmi Bizottsághoz fordult, kérve, hogy az folytasson le vagyonnyilatkozati eljárást Bánki Erik ellen, amiért a Pannon PR 2020 Kft.-ből származó 57 milliós osztalékáról nem nyilatkozott.

*FRISSÍTÉS

Cikkünkre reagálva a Fidesz-frakció jelezte: Bánki Erik nem elfelejtette, csak rossz sorba írta be az összeget. Egészen pontosan írt írták:

„az említett tétel szerepelt Bánki Erik vagyonnyilatkozatában csak rossz soron, ez korrigálásra került. Bánki Erik országgyűlési képviselő 2024.02.23-án vagyonnyilatkozatát javította, és a hibáért elnézést kér.”Ennek megfelelően a cikk címét is pontosítottuk.

Bánki vagyonnyilatkozata már tavaly is okozott meglepetéseket, akkor több mint 100 hektárnyi földet vásárolt 205 millió forintért, ehhez a Fidesz-frakció tájékoztatása szerint hitelt vett fel, de úgy, hogy már addig is volt 534 millió forintnyi banki tartozása, és 40 millióval még lógott magánszemélyeknek is.

Vagyis valamelyik bank még úgy is hitelképesnek találta, és dobott neki 200 milliót, hogy több mint félmilliárd forinttal tartozott. És mindeközben a vagyonnyilatkozata alapján az éves bevétele 78 millió volt. Bruttó.

A fideszes mamelukok óriásit nevetnek Orbán Viktor poénján at Országgyűlésben 2024. február 26-án.
photo_camera A nyakkendő nélküli Bánki Erik hétfőn hatalmasat kacagott fideszes képviselőtársaival a miniszterelnök viccén.
Fotó: Németh Dániel/444