„Neked életfogytig tartó kínszenvedést” – üzenték a Fradi ultrák Tordai Bencének

belföld
március 04., 07:59

Tordai Bence a múlt keddi parlamenti felszólalásában védelmébe vette Fekete-Győr Andrást, akit másodfokon egy év börtönbüntetésre ítéltek, két év próbaidőre felfüggesztve, mert több füstgyertyát is bedobott a rendőrsorfal elé 2018 decemberében a túlóratörvény elleni tüntetésen.

A párbeszédes Tordai azt mondta: „Egy tüntetésen egy füstgyertyának az eldobása az bármilyen módon összehasonlítható lenne. (…) A maguk fociultráit egytől egyig életfogytiglanra kellene lecsukniuk, hogyha azt gondolják, hogy a pirotechnikai eszközök használata egy ennyire veszélyes dolog”.

A Fradi ultrái a vasárnapi, Kecskemét elleni mérkőzésen egy külön molinóval üzentek Tordainak: „Te semmirekellő szarházi! Nekünk életfogytig tartó szenvedély! Neked életfogytig tartó kínszenvedést”.Nem ritka, hogy a Ferencváros szurkolói kinyilvánítják véleményüket bizonyos ügyekben, tavaly például a Becsület napján történtekre és az elbocsátott budapesti pedagógiai asszisztens ügyére reagáltak az „Importált antifa, pedofil aktivista...Mi jöhet még az alomból” felirattal, majd szóban Jámbor Andrást szóban is elküldték a kurva anyjába. Kubatov Gábor, az FTC elnöke (egyben a Fidesz alelnöke) cselesen úgy ítélte el a stadionbeli üzenetet, hogy jelezte: bármennyire is egyetért vele, nincs ilyesminek helye a stadionban. (via Magyar Nemzet)