Novák Katalin is ott volt Sulyok Tamás beiktatási fogadásán, amit Orbán rendezett a Karmelitában

POLITIKA
március 07., 14:32

Miután múlt hétfőn a Parlamentben megszavazták az új köztársasági elnököt, aznap este a nyilvánosság kizárásával Sulyok Tamás tiszteletére ünnepi vacsorát tartottak a NER-elitnek a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban – írta meg a 24.

A lap szerint az esemény házigazdája Orbán Viktor volt, a 80-100 meghívott között kormánytagok és vezető fideszes politikusok mellett az üzleti élet egyes szereplői, művészek, akadémikusok, alkotmánybírók is voltak, sőt némileg váratlanul feltűnt a lemondott köztársasági elnök is, Novák Katalin a férjével együtt érkezett.

A vacsorán Orbán rövid beszéddel üdvözölte az eddigi alkotmánybírósági elnök államfői kinevezését – írja a 24.

E-mailben érdeklődtünk Havasi Bertalannál, Orbán sajtófőnökénél, hogy tényleg meghívták-e Novák Katalint az eseményre, és ha igen, miért.

Frissítés: „A magyar kormány állami vacsorát adott az új köztársasági elnök tiszteletére. Minden állami vezető meghívást kapott, jelen voltak a korábbi köztársasági elnökök is” – válaszolta Havasi.

Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök teázik a Sándor-palotában 2024. január 15-én.
photo_camera Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök teázik a Sándor-palotában 2024. január 15-én. Fotó: Novák Katalin/Facebook

Novák meghívása és megjelenése már csak azért is különös, mert a volt államfő olyan videóval búcsúzott a posztjától, amiben nem szerepelt Orbán, a miniszterelnök és Fidesz-elnök pedig a kegyelmi botrány kitörése óta egyszer sem volt hajlandó kimondani Novák nevét.

Novák Katalin első exállamfői jövedelme egyébként 652 ezer forinttal lesz magasabb, mint amíg még hivatalban volt.