Mar-a-Lago titkai: mit fog látni Orbán az amerikai Hatvanpusztán?

ÉLET
március 08., 13:55
  • A héten Amerikába utazó Orbán miniszterelnök csütörtökön Washingtonban lép fel a konzervatív Heritage Foundation elnökével együtt, másnap pedig Donald Trumpot látogatja meg legendás floridai birtokán, Mar-a-Lagóban.
  • De mi ez a furcsa komplexum, ami egyszerre Donald Trump családjának lakóhelye, magánklub, szálloda, rendezvényközpont és koncerthelyszín?
  • Járd be velünk a floridai Hatvanpusztát, amit sok más mellett az különböztet meg a Fejér megyeitől, hogy ez nem titkos és nem közpénzből épült.
  • Mar-a-Lago az újgazdag ízléstelenség annyira kultikus helyszíne, hogy Vlagyimir Putyin is ennek a stílusát próbálta másolni a saját, Orbánéhoz hasonlóan titkos, csak sokkal nagyobb palotáiban, kevés sikerrel.
photo_camera Fotó: GIORGIO VIERA/AFP

Mar-a-Lago úgy néz ki, mintha Dagobert bácsi és Donald Trump a kilencvenes évek ingatlanboomjának idején összefogtak volna, hogy az előző pénzéből és az utóbbi tervei alapján megépítsék álmaik arany házát. Ám a látszat csal. Az egész világ egyik legismertebb privát rezidenciája valójában műemlék. Azon belül pedig az amerikai kapitalizmus Nagy Világválság előtti aranykorának dúsan aranyozott emlékműve.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.