A biztonságiak lerohanták a győri ultrák szektorát, mégis ők sérültek meg az ütközetben

sport
március 12., 20:48

A hétfő esti Győr-Honvéd futballmeccs sok-sok éven át az NB I. rangadója lett volna. Most azonban csak egy meccs volt a másodosztályban. A Győr a feljutásért, a Honvéd a kiesés ellen küzd.

Meglepetésre nyert a Honvéd, a meccsre kilátogatók körében azonban nem erről marad emlékezetes a meccs. A biztonsági személyzet tagjai ugyanis a második félidőben elözönlötték a hazai ultrák lelátórészét, ököllel, boxerrel, viperával kezdték őket ütlegelni.

Az összecsapás képei
photo_camera Az összecsapás képei Forrás: Hungarian Fanatics Facebook-oldala

Meglepő módon mégsem a nézők, hanem két biztonsági ember sérült meg, őket kórházba szállították. A rendőrség egy lengyel személy ellen is eljárást indított.

Mi történhetett? – kérdeztük egy győri törzsszurkolót, aki kint volt a hétfői Győr-Honvédon.

Nos, az incidens a felső karéjon történt. Már az első félidőben mentek a füstbombák, de a verekedés a második félidőben tört ki. Állítólag a győriek egy lengyel ultratársa (a harmadik ligás Unia Tarnów a Győr testvércsapata) egy székkel megütötte az egyik biztonsági embert, ez váltotta ki a biztonságiak aránytalan fellépését.

És hogyan történhetett, hogy a félelmetes eszközöket felvonultató biztonságiak és nem a nézők sérültek meg? A felső karéj nagyon meredek, így a lentről érkező biztonságiak voltak hátrányosabb helyzetben, hangzott a magyarázat. Éppen úgy, mint az Egri csillagokban a várat védő magyarok a lentről támadó törökökkel szemben.

A győri klub mindkét fél felelősségét vizsgálja. A Győri ETO szervezett szurkolói csoportjai a biztonsági cég távozásáig kivonulnak a lelátóról.

Két évvel ezelőtt Világi Oszkár szlovákiai magyar üzletember, a MOL-csoport vezérigazgató-helyettese lett a Győri ETO FC-t működtető cég, az ETO Futball Sportszervező és Szolgáltató Kft. tulajdonosa. A bajnokságban második, még éppen feljutó helyen álló csapat célja az, hogy 2015 után ismét első osztályban szerepeljen, de a helyzete nem könnyű. Mögötte rosszabb gólkülönbséggel áll a Vasas, egy ponttal lemaradva pedig a Szeged. Ennél is nagyobb baj, hogy az utóbbi hat meccséből csupán egyet tudott megnyerni.

(Via sportal, Kisalföld, csakfoci)