Baranyi Krisztinát kérte fel budapesti listavezetőjének a Kutyapárt

POLITIKA
március 14., 14:39

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) felkérte Baranyi Krisztinát, Ferencváros polgármesterét, hogy legyen a párt budapesti listavezetője.

Közleményükben azt írták, hogy azért kérték fel Baranyit, mert következetes és hajthatatlan. A Fővárosi Közgyűlésben öt évnyi tapasztalata van, és 2019 óta polgármesterként is óriási munkát végzett a IX. kerületben Döme Zsuzsanna MKKP-társelnökkel együtt.

Baranyi Krisztina
photo_camera Baranyi Krisztina Fotó: Németh Dániel

Ha Baranyi elfogadja a felkérést, akkor a lista második helyén Kovács Gergely társelnök, XII. kerületi polgármesterjelölt, a harmadikon Döme, a negyediken pedig Nagy Dávid pártigazgató, IV. kerületi polgármesterjelölt szerepel majd. A sorrendről a párt elnöksége döntött a tagság korábbi felhatalmazásával.

Az MKKP történetének legnehezebb napjain van túl. Kovács szombaton bejelentette, hogy a párt nem indul a XII. kerületi ellenzéki előválasztáson, majd a másik társelnökkel, Döme Zsuzsannával együtt vasárnap lemondott. A tagság azonban hétfő este bizalmat szavazott nekik, és a hegyvidéki előválasztásnak is zöld lámpát adott.

Kovácsot kedden értük el, akkor azt mondta a 444-nek, hogy magától nem hívta volna össze a hétfői taggyűlést, Nagy úgymond megmentette a pártot. Az MKKP belső konfliktusairól ebben a cikkben írtunk bővebben.